Senaste inläggen

Av Sofia - 20 juli 2009 02:08

Med risk för upprepningar och att bli tjatig så säger jag det igen... så trött på att vara förkyld. Febern släpper aldrig, är matt och slö... suck...


Ja, en tråkig rapport från mig, orkar inte skriva mer just nu...

ANNONS
Av Sofia - 16 juli 2009 19:57

Idag mår jag inte alls bra... febern och förkylningen har verkligen gett sig till känna. Känner mig sämre än vad jag gjort förut. Får se hur jag gör, min man och dotter tycker att jag borde gå till vårdcentralen, men jag tvekar. Tvekar gör jag för jag vet av erfarenhet att jag ändå inte får någon hjälp där, läkarna man får träffa på akuttider vägrar göra något. De säger bara vänta...


En sommar gick jag med halsfluss hela sommaren, fick till svar att en penicillinkur hjälper, de tog inga prover och skickade bara hem mig. Tillslut när jag inte ens kunde svälja ner min medicin jag var tvungen att ha åkte jag till akuten, och där fick jag hjälp, men först andra gången jag var där. Det visade sig att min man bar smittan utan att själv vara sjuk och han smittade mig om och om igen hela tiden.


Förra våren var jag förkyld och hade feber i nästan fyra månader. Samma sak då... penicillin skulle hjälpa. Tillslut tog de prover och fick skriva ut stark antibiotika för att jag skulle bli frisk, flera månader var förstörda för mig... suck... Nja, så att gå till läkaren och få hjälp med bihålor och förkylningar och feber, det ger jag tyvärr inte så mycket för. Varför skall jag gå dit och bli förnedrad och ifrågasatt för?


Minns förra året då jag träffade en bra ST läkare som bara varit i sverige ett par månader, han ville hjälpa mig då jag haft feber så länge, sa att han skulle ta prover och skriva ut antibiotika, men han hade en läkare över sig som stoppade det. Läkaren jag gick till tyckte synd om mig men kunde inget göra...


Jag vet att det skrivs ut penicillin och antibiotika alldeles för lätt, men i vissa fall behövs de. Varför inte ta prover t.ex för att se vad som orsakar det hela innan de nekar hjälp. 

Ja, så är det i alla fall på min vårdcentral, jag vet igenom vänner att det inte är likadant överallt, men som sagt, jag drar mig väldigt innan jag går iväg dit med feber och förkylning.


Min husläkare däremot är underbar, den bästa läkare man kan tänka sig på alla sätt. Önskar jag fick träffa henne istället, men hon har månader i väntetid och man planerar ju inte precis när man skall bli sjuk så man kan boka in det innan. Skulle vara bra om det fungerade så... :)

ANNONS
Av Sofia - 15 juli 2009 15:43

Verkar som om min förkylning har tänkt stanna för gott. Jag blir varken sämre eller bättre, har lätt feber och tryck över bihålorna plus halsont. Har haft så här nu i ett par veckor... suck... Men det går väl över hoppas jag... det är jobbigt i sommarvärmen i alla fall att må så här. Trotsar ändå förkylningen, tar alvedon och står ut med det. ;)


Idag har vi planterat växter i rabatten. Vi köpte en massa plantor i går. Vet inte om jag berättade att innan vi åkte till Gotland så grävde vi upp en hel rabatt här... tror inte jag skrivit om det, och orkar inte kolla om jag gjort det ;) Lat... 


I alla fall så hade vi en rabatt som mest bestod av en pionbuske och sedan av gräs och ogräs, någon enstaka liten blomma fanns det väl som inte syntes i allt annat. Vi har rensat och så men det har inte givit något resultat, förra ägarna hade låtit det växa igen för mycket. Om det är massa rötter nere i jorden så spelar det ju ingen roll hur mycket vi rensar. Ja, så vi tog och grävde upp hela rabatten istället. Lade dit en marktäckningsmatta och fyllde på med fin ny jord. Sen åkte vi ju iväg på semester.


Nu när vi kommit hem så har vi varit och tittat på plantor och igår köpte vi några nya. Pionbusken satte vi ner redan då vi grävde, den ville vi ha kvar. Men sen är allting nytt. Försökte få ur ogräset ur blommor som vi ville ha kvar men det var på tok för mycket jobb och det gick ändå inte att få bort allt, så vi gjorde om det från början. Synd jag inte tog ett före och ett efter foto, hade varit roligt att jämföra sedan. Får väl göra det med de andra rabatterna, vi har flera till i trädgården och alla är i samma dåliga skick. 


Visst kan det komma ogräs nu också, speciellt uppifrån som flyger omkring, en marktäckare hindrar ju inte det. Men ogräset under dör ju i alla fall och ser man sen efter att hålla ordning efter hand så skall det nog gå bra tror jag. Synd att förra ägarna lät trädgården förfalla. Vi har ett kryddland som jag tror varit jättefint från början, nu är det förvuxet och fullt med ogräs. Skall försöka få ordning där också något år, det blir inte i år i alla fall, det har inte högsta prioritet.


Nu skall jag fixa lite med maten, hörs kanske senare....

Av Sofia - 14 juli 2009 01:35

En bild till, denna gång en vy över stranden.

Av Sofia - 14 juli 2009 01:32

Här är en närbild på stenarna på stranden.

Av Sofia - 14 juli 2009 01:27

Här är en bild på några raukar som vi var och tittade på. Dessa ligger på Fårö. Otroligt vackert! Vi gick länge omkring och tittade längs stranden.

Av Sofia - 14 juli 2009 00:55

Nu är jag hemma igen. Tänker stanna hemma ett tag nu. Har varit mycket resande de senaste veckorna, men det har varit roligt också.


Det har varit Dalarna, Jämtland, -hem, Gotland, -hem och Dalarna igen. Vi åker fram och tillbaka genom landet ;) 


Men det är ett underbart land vi bor i, så många olika skiftningar i naturen. Dalarnas berg och sjöar, Jämtlands snöklädda bergstoppar och Gotlands raukar och klippor. Härligt!! 


Har en hel del väskor att packa upp nu, för att inte tala om hur mycket tvätt jag har, massor... Puh... Bara att sätta igång och tvätta imorgon. Jag hoppas på bra väder så jag kan torka tvätten ute.


Nu skall jag kolla mina mail också, inte gjort det på ett tag...

Av Sofia - 13 juli 2009 19:33

Åker på en krokig väg i Dalarna. På väg hem efter en snabb visit. Har en hel del mil innan vi är framme. Känns som vi är mer i bilen än hemma.

Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hoppet med Blogkeen
Följ Hoppet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se