Direktlänk till inlägg 16 juli 2009

Trött på förkylningen

Av Sofia - 16 juli 2009 19:57

Idag mår jag inte alls bra... febern och förkylningen har verkligen gett sig till känna. Känner mig sämre än vad jag gjort förut. Får se hur jag gör, min man och dotter tycker att jag borde gå till vårdcentralen, men jag tvekar. Tvekar gör jag för jag vet av erfarenhet att jag ändå inte får någon hjälp där, läkarna man får träffa på akuttider vägrar göra något. De säger bara vänta...


En sommar gick jag med halsfluss hela sommaren, fick till svar att en penicillinkur hjälper, de tog inga prover och skickade bara hem mig. Tillslut när jag inte ens kunde svälja ner min medicin jag var tvungen att ha åkte jag till akuten, och där fick jag hjälp, men först andra gången jag var där. Det visade sig att min man bar smittan utan att själv vara sjuk och han smittade mig om och om igen hela tiden.


Förra våren var jag förkyld och hade feber i nästan fyra månader. Samma sak då... penicillin skulle hjälpa. Tillslut tog de prover och fick skriva ut stark antibiotika för att jag skulle bli frisk, flera månader var förstörda för mig... suck... Nja, så att gå till läkaren och få hjälp med bihålor och förkylningar och feber, det ger jag tyvärr inte så mycket för. Varför skall jag gå dit och bli förnedrad och ifrågasatt för?


Minns förra året då jag träffade en bra ST läkare som bara varit i sverige ett par månader, han ville hjälpa mig då jag haft feber så länge, sa att han skulle ta prover och skriva ut antibiotika, men han hade en läkare över sig som stoppade det. Läkaren jag gick till tyckte synd om mig men kunde inget göra...


Jag vet att det skrivs ut penicillin och antibiotika alldeles för lätt, men i vissa fall behövs de. Varför inte ta prover t.ex för att se vad som orsakar det hela innan de nekar hjälp. 

Ja, så är det i alla fall på min vårdcentral, jag vet igenom vänner att det inte är likadant överallt, men som sagt, jag drar mig väldigt innan jag går iväg dit med feber och förkylning.


Min husläkare däremot är underbar, den bästa läkare man kan tänka sig på alla sätt. Önskar jag fick träffa henne istället, men hon har månader i väntetid och man planerar ju inte precis när man skall bli sjuk så man kan boka in det innan. Skulle vara bra om det fungerade så... :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 20 januari 2010 23:58

Usch, jag har bara tråkiga saker och gnäll att skriva om just nu. Egentligen så borde man inte blogga då, men då blir ju bloggen tom som den ju varit så länge, alltså tom från uppdateringar.   Har så ont i kroppen, blir galen snart om jag inte få...

Av Sofia - 18 januari 2010 08:58

Natten har varit usel. Har inte kunnat sova... Kroppen värker, och värker och värker och värker... sen värker den lite till.      Jag skall nu efter morgon bestyren krypa ner i sängen en stund igen. En timmer hinner jag vila i alla fall sen måste...

Av Sofia - 17 januari 2010 17:57

Kunde inte sova i natt... kroppen värkte så jag höll på att bli tokigt. vid åtta tiden så lyckades jag i alla fall äntligen sova. Sen sov jag i ca fyra timmar. Är trött och mör i kroppen nu, jag som hade hoppats på en bra dag. Suck...   Ute har d...

Av Sofia - 17 januari 2010 00:40

Ikväll har det blivit en hel del tv-tittande. Suttit i nästan fyra timmar och tittat, var väldigt rastlös på slutet, har svårt att sitta stilla så länge och koncentrera mig. Men det är mysigt att ha hela familjen samlad i alla fall. Att mysa med lite...

Av Sofia - 16 januari 2010 15:37

Usch, jag är verkligen en dålig bloggare... Har inte skrivit på evigheter. Har varken haft ork eller lust. Får se om detta blir en engångsföreteelse eller om jag kan komma igång med bloggandet igen. Jag har mått dåligt nästan hela hösten. Värken...

Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hoppet med Blogkeen
Följ Hoppet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se