Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Förkylning, rabatter och blomplanteringar

Av Sofia - 15 juli 2009 15:43

Verkar som om min förkylning har tänkt stanna för gott. Jag blir varken sämre eller bättre, har lätt feber och tryck över bihålorna plus halsont. Har haft så här nu i ett par veckor... suck... Men det går väl över hoppas jag... det är jobbigt i sommarvärmen i alla fall att må så här. Trotsar ändå förkylningen, tar alvedon och står ut med det. ;)


Idag har vi planterat växter i rabatten. Vi köpte en massa plantor i går. Vet inte om jag berättade att innan vi åkte till Gotland så grävde vi upp en hel rabatt här... tror inte jag skrivit om det, och orkar inte kolla om jag gjort det ;) Lat... 


I alla fall så hade vi en rabatt som mest bestod av en pionbuske och sedan av gräs och ogräs, någon enstaka liten blomma fanns det väl som inte syntes i allt annat. Vi har rensat och så men det har inte givit något resultat, förra ägarna hade låtit det växa igen för mycket. Om det är massa rötter nere i jorden så spelar det ju ingen roll hur mycket vi rensar. Ja, så vi tog och grävde upp hela rabatten istället. Lade dit en marktäckningsmatta och fyllde på med fin ny jord. Sen åkte vi ju iväg på semester.


Nu när vi kommit hem så har vi varit och tittat på plantor och igår köpte vi några nya. Pionbusken satte vi ner redan då vi grävde, den ville vi ha kvar. Men sen är allting nytt. Försökte få ur ogräset ur blommor som vi ville ha kvar men det var på tok för mycket jobb och det gick ändå inte att få bort allt, så vi gjorde om det från början. Synd jag inte tog ett före och ett efter foto, hade varit roligt att jämföra sedan. Får väl göra det med de andra rabatterna, vi har flera till i trädgården och alla är i samma dåliga skick. 


Visst kan det komma ogräs nu också, speciellt uppifrån som flyger omkring, en marktäckare hindrar ju inte det. Men ogräset under dör ju i alla fall och ser man sen efter att hålla ordning efter hand så skall det nog gå bra tror jag. Synd att förra ägarna lät trädgården förfalla. Vi har ett kryddland som jag tror varit jättefint från början, nu är det förvuxet och fullt med ogräs. Skall försöka få ordning där också något år, det blir inte i år i alla fall, det har inte högsta prioritet.


Nu skall jag fixa lite med maten, hörs kanske senare....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 20 januari 2010 23:58

Usch, jag har bara tråkiga saker och gnäll att skriva om just nu. Egentligen så borde man inte blogga då, men då blir ju bloggen tom som den ju varit så länge, alltså tom från uppdateringar.   Har så ont i kroppen, blir galen snart om jag inte få...

Av Sofia - 18 januari 2010 08:58

Natten har varit usel. Har inte kunnat sova... Kroppen värker, och värker och värker och värker... sen värker den lite till.      Jag skall nu efter morgon bestyren krypa ner i sängen en stund igen. En timmer hinner jag vila i alla fall sen måste...

Av Sofia - 17 januari 2010 17:57

Kunde inte sova i natt... kroppen värkte så jag höll på att bli tokigt. vid åtta tiden så lyckades jag i alla fall äntligen sova. Sen sov jag i ca fyra timmar. Är trött och mör i kroppen nu, jag som hade hoppats på en bra dag. Suck...   Ute har d...

Av Sofia - 17 januari 2010 00:40

Ikväll har det blivit en hel del tv-tittande. Suttit i nästan fyra timmar och tittat, var väldigt rastlös på slutet, har svårt att sitta stilla så länge och koncentrera mig. Men det är mysigt att ha hela familjen samlad i alla fall. Att mysa med lite...

Av Sofia - 16 januari 2010 15:37

Usch, jag är verkligen en dålig bloggare... Har inte skrivit på evigheter. Har varken haft ork eller lust. Får se om detta blir en engångsföreteelse eller om jag kan komma igång med bloggandet igen. Jag har mått dåligt nästan hela hösten. Värken...

Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hoppet med Blogkeen
Följ Hoppet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se