Alla inlägg under maj 2009

Av Sofia - 26 maj 2009 20:03

Hemska dagar och hemska nätter, så är min tillvaro just nu. Denna värk man måste dras med hela tiden... suck, stön och stånk... vad jag är trött på den!!!


Bortsett från ovanstående rader så är ju livet bra. Solen skiner och ute blommar det och grönskar så det knakar i naturen. Så härligt, så härligt!


Häromdagen svamlade jag nog till det rejält, eller härom natten rättare sagt. Jag skrev om mina myrkryp i benen och svamlade sen vidare på hur myrorna börjat bygga en ny stack under trappan till lektsugan. För er som undar så kan jag berätta att lekstugan inte ligger på mina ben som man kan tro, jag skrev ju allt i samma mening och utan något grammatiskt rätt. Snacka om att byta spår, fast ändå inom samma område... myror ;) Ja, ja, jag hoppas ni förtod ändå, att mina ben hade myrkryp och att ute i naturen på vår tomt så bygger skogsmyrorna stackar överallt. Två skilda saker som sagt, men ändå myror. :)


Nu skall jag försöka att göra lite nytta trots värken. Behöver tvätta, dessutom vika och lägga in tvätten som sitter på tork... puh.


Ha en trevlig kväll!

Av Sofia - 25 maj 2009 06:33

Uppe igen, men nu skall jag strax gå och lägga mig. Har inte sovit en blund. Dottern var dålig och blir hemma idag så jag skall krypa ner i sängen direkt nu. Hoppas jag hinner somna ordentligt innan mannen kommer hem så jag inte vaknar och ligger sömnlös igen.


Kroppen värker just nu mer än i natt, men, men, nu är jag så övertrött så jag tror jag somnar ändå.

Av Sofia - 25 maj 2009 05:19

Jaha, då sitter jag här igen. Natten går men jag sover inte. Har så ont i mina ben. Myrkryp och annat. Funderar på om myrorna funderat på att bygga bo i mina ben nu, var ute idag och kollade senaste stället de tänkt bygga nytt på. Under trappen till lekstugan, inte så bra, då kommer de ännu närmare bostadshuset, rabatten, altalnen och tvättlinorna. Nu hoppas jag de en gång för alla bestämmer sig för att flytta längre in i skogen, då blir ju både vi och dom glada.


Hittade även en stor hög uppe vid komposten som svartmyrorna håller på att bygga, men där kan de få vara i och för sig. Gör ingen större skada där.


Nu skall jag vakna om en timme och det är inte ens någon idé att somna innan. Är så trött på dessa sömnlösa nätter.


Skall ta och lyssna ljudbok nu, men då somnar jag säkert... fem minuter innan jag skall upp... och är tröttare än vanligt. Suck...

Av Sofia - 24 maj 2009 01:51

Vi sitter här uppe i natten både jag och dottern. Jag sitter och grejar på datorn och dottern håller på med läxor. Vi är nattugglor båda två :)


Mannen som även han är en nattuggla har i alla fall haft förståndet att gå och lägga sig i sängen, även om han är vaken och ligger där och läser.


Imorgon får det bli sovmorgon för oss alla... skönt!!


Jag längtar något enormt efter sommarlovet nu. Vet inte om det är jag eller dottern som längtar mest. Skall bli så skönt med lediga dagar.

Jag har ju inget arbete så jag brukar säga att jag har semester när dottern är ledig från skolan, annars skulle jag aldrig få känna att jag är ledig på något sätt. Många säger att jag är ledig jämt, men med en sjukdom som gör att man inte orkar göra de saker som man vill så känner man sig minst sagt ledig, snarare fångad i ett fängelse. För att känna mig riktigt ledig behöver jag åka hemmifrån och slippa se alla måsten som ligger och väntar på att bli gjorda, men så är det nog för de flesta.


Nej, nu närmar sig klockan två på natten, får nog säga till dottern att avsluta läxorna även om hon sitter där frivilligt just nu. Vi måste ju sova också...


En fin söndag önskar jag alla!

Av Sofia - 23 maj 2009 23:52

Har haft några dåliga dagar igen. Igår var jag inte ens utanför dörren.

Idag tvingade jag mig dock upp ur soffan och ut en vända i trädgården. Jag hade kameran med mig och tog några bilder. Delar med mig några av dem här.


Först en bild på vårat körsbärsträd som blommar för fullt just nu.


Sen kommer en bild på en humla som lyfte precis när jag skulle fota så det blev tyvärr lite oskärpa på den.


Sen en bild som visar hur långt våra syrener har börjat blomma, mest knoppar men snart så...


Till sist en bild på Gullvivor, både gula och röda, smultronblom och lite annat. Gullvivorna har snart blommat över.

Av Sofia - 20 maj 2009 02:02

Idag åkte våra gäster hem...

Jag är helt slut, men det har varit roligt.


Har sovit nästan hela dagen efter det att gästerna åkt. Var uppe en stund på kvällen och åt och sov sen igen. Nu har jag varit uppe en liten stund men är trött så jag skall gå och lägga mig nu.


Det har varit en bra helg förutom all värk och så, men så roligt med gäster. Vi har hunnit göra en hel del och har ätit god mat och umgåtts.


Nu är dottern ledig till på måndag. Så skönt!! De har jobbat in onsdagen tidigare så det blir flera dagar ledigt nu, inte bara Kristihimmelsfärds och fredagen. Vi skall passa på att lata oss och ha det bra. 


Imorgon får jag sovmorgon, behver inte ställa någon klocka! Underbart!!

Av Sofia - 17 maj 2009 00:58

Värkig och trött dag. Sov ju bara drygt en timme igår, gick inte att somna om sen heller.


Har några saker som jag måste fixa till imorgon, då kommer det ännu en gäst. Men sen hoppas jag verkligen att jag får sova i natt trots att det värker ännu mera i armen nu och resten av kroppen nästan gått i total strejk. Går på ren vilja och envishet just nu. 


Det är väldigt roligt med gäster i alla fall. Sällan vi har det så det är extra roligt när någon kommer.


Allt gott till alla...

Av Sofia - 16 maj 2009 06:32

Fy vad ont jag har. Kan knappt använda vänster arm. Får skriva med bara höger och låta vänsterarmen hänga och vila... Tar längre tid men det går.


Har knappt sovit alls, somnade strax före fem och vaknade drygt en timme senare. Har smörjt med salva, tagit tablett igen och väntar på att det skall hända något positivt med armen, men jag vet inte om det kommer fungera. Bara jag får lite smärtlindring så jag kan somna om igen... 


Just nu kan jag inte ens ligga ner, vet inte vad jag skall göra av armen. Som jag sagt tidigare i min blogg skulle det vara utmärtk om man var en Barbiedocka där man kunde plocka bort armen vid behov, lägga den åt sidan tills det värkt färdigt och sedan sätta tillbaka den igen. Förra gången tror jag det var benen som jag ville plocka av. 


Jag har ju gäster nu, kan ju inte sova hela förmiddagen. Visserligen vet de ju hur jag har det, och fixar med frukost och annat själva, eller om min man är vaken och hjälper till. Men jag vill och kan ju ändå inte sova för mycket, vi skall ju in till stan innan de stänger och har ju en massa planerat för dagen. 


Hoppas i alla fall att få sova ett par timmar till...


Bara jag nu inte får ont  magen istället. Har tagit en värktablett som jag sällan tar, med antiinflammatorisk i, den brukar jag få ont i magen av istället. Har diafragmabråck och därav känslig mage. 

Det är som att välja mellan pest och kolera, antingen ha ont i armen eller magen. Men just nu är armen olidlig, så jag väljer magvärk ett tag. Men då blir det till att senare ta medicin mot magen istället...


Ja, ja... det är inte mycket med en egentligen... en skrothög känns det som.


Tur man ändå lever i detta land och inte någonstans där man måste ha sin kropp i full behållning för att överleva. Jag behöver ju inte gå flera kilometer eller till och med mil för att hämta vatten. Behöver inte gå omkring i timmar för att samla ihop ved för dagen. Jag behöver inte så, skörda och mala mitt vete själv. Bröd kan jag köpa på affären och jag slipper slakta djuren som jag äter själv. 


Egentligen har jag det ganska bra, bara men ser med hopp på livet... konsten är att kunna vända på det hela, ibland lyckas jag ibland inte...


Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards