Alla inlägg under mars 2009

Av Sofia - 10 mars 2009 23:36

Har precis plåstrat om en blödande katt. Eller plåstrat om är väl att ta i, lite svårt att sätta plåster på en katt =)


Jag kom ut i köket och såg en massa blodfläckar på golvet. Funderade på var de kunde komma ifrån och precis då kom katten gåendes emot mig. Det rann blod från örat på honom. Han skakar på huvudet, det känns säkert obehagligt att det rinner i pälsen, och ja, gissa... det skvätter ännu mera blod.


Jag tar fram kompresser och koksalt och lockar till mig katten. Klappar honom lite först och visar honom kompressen med koksalt och sen är allt lugnt, jag får tvätta hans öra och han sitter still och kurrar. Han har blivit van med mina sårhanteringar vid det här laget, har ju hänt åtskilliga gånger att han varit i slagsmål, detta var trots allt bara en liten reva om man jämför med hur det har sett ut ibland.


Efter att katten var ompysslad så var det bara att ta fram skurhinken och torka upp alla blodfläckar på golvet, fast det fick min man ta hand om. :)


Nu ligger katten ihopkurrad bredvid mig och sover. Jag hoppas såret läker snabbt så det inte blir så mycket tvättande och pysslande med örat.

Av Sofia - 10 mars 2009 08:34

Hade besök i helgen. Det var så roligt!!

Jag hann städa och göra ordning trots värken också ;) 


Det är så roligt med besök, det händer tyvärr inte så ofta. Mina vänner bor alltför långt bort för att orka/vilja köra hit och hälsa på. Själv tycker jag om att köra bil och att dra iväg 50-60 mil enkel resa med bilen tycker jag inte är någonting. (om inte min kropp värker förståss) Men jag har full förståelse för de som tycker att 10 mil är långt. Beror väl på hur van man är att fara omkring på vägarna kanske. Har hela mitt vuxna liv haft släkten på långt håll och då har det blivit mycket resande.


Idag är marken här täckt med ett tjockt lager snö. Det dalar fortfarande snöflingor i sakta mak ner på marken. Så härligt vintervitt, jag gillar detta.


Nu skall jag iväg några ärenden till stan. Har en bra dag idag, kroppen är snäll mot mig. :)


Ha en fin dag, du som läser detta!

Av Sofia - 7 mars 2009 16:20

I förrgår så var rådjuren här och kalasade på fågelfröna som ramlat ner från fågelbordet. Jag har skickat in en bild på det som du kan se i det tidigare inlägget.


Bilden är fotad med min mobil genom fönstret så det är tyvärr inte så bra skärpa och så, men, men, man ser att det är rådjur i alla fall ;)


Den ena är en råbock, det syns inte så bra på bilden tyvärr. Det brukar vara tre rådjur men denna gången var de bara två, som jag såg i alla fall, den tredje kanske gömde sig inne i skogen.


Jag tycke det är så härligt att sitta och titta på dem genom fönstret. Man kommer så nära naturen på något sätt. De står bara två meter från fönstret så de är väldigt nära. De är ganska orädda också, har hänt ett par gånger att jag öppnat ytterdörren för att släppa ut katten, de har då stått kvar i trädgården och tittat åt mitt håll, sen lungt fortsatt att äta på det fåglarna har sprättat ner på marken.

Av Sofia - 7 mars 2009 16:20

Rådjuren kalasar på fågelfröna som ramlat på marken.

Av Sofia - 6 mars 2009 01:35

Vilken värk jag haft idag... minns inte när det var så illa senast.

Var ju på behandling igår, vet att man kan bli sämre av behandlingen till att börja med. Förut har jag inte kännt av det på detta sätt, men å andra sidan så svarar kroppen mer på behandlingen nu, det känns annorlunda.

Har väl blivit en omställning för kroppen att helt plötsligt inte vara sned längre.

Jag har tagit full dos av mina värktabletter men det har inte hjälpt mycket, bara lite för stunden så jag orkat sitta uppe ett tag i alla fall.


Nu hoppas jag på att få må bättre imorgon. Förut så har det varit skönt med behandlingen, det var det nu också under själva behandlingen, men inte efteråt. Men jag tror det vänder imorgon, måste tro, får inte tappa hoppet på att få må bättre.


Har en hel del att göra också så denna värk kom olägligt. Får besök i helgen och behöver röja upp lite innan de kommer. Måste få ordning i rummet de skall sova i, nu har jag ställt dit en massa saker bara för förvaring tills vidare. Nu måste de bort så gästerna får plats.


Det skall bli roligt med besök i alla fall. Ser verkligen fram mot det. Jag gillar att ha folk omkring mig, lika mycket som jag faktiskt gillar att vara ensam också. Men senaste åren har det blivit alldeles för lite att jag  har folk omkring mig, orkar ju inte så mycket, jag saknar det... Ja, som sagt, det skall bli så roligt med besök.


Önskar alla en fin fredag och en underbar helg!

Av Sofia - 5 mars 2009 15:18

Har ni hört det ni också?

Har ni hört att talgoxarna har börjat med sin vårsång?

De har gjort det här åtminstone, sen kan det ju vara olika beroende på var man bor i landet.


Jag har sett dem flyga runt fågelholkarna och kollat vilken som kan vara bäst att bo i. Men det är ju lite tidigt än, men de måste ju kolla läget ;)


Jag hoppas de får ha sina ungar ifred i år. Förra året var det någon som plundrade en av holkarna på äggen. Vet inte om det var en ekorre eller om det var hackspetten som varit framme, ja, det finns ju flera alternativ när äggen är utslängda och uppätna, hittade resterna av  äggen en dag och det hoppas jag att jag slipper i år. Vill ha fågelungar som kvittrar i holkarna och kunna titta på föräldrarna som flyger fram och tillbaka med mat.


Fast i morse snöade det, trots talgoxarnas våriga toner. Jag har ju som ni redan säkert märkt gärna snö ett tag till, men i slutet på mars då kommer jag springa runt och kolla vårtecken, om jag nu kan hålla mig så länge. Blev så inspererad av våren då jag hörde att fåglarna bytt sång.

Av Sofia - 1 mars 2009 23:54

Idag har det varit en rätt så bra dag. Jag har orkat göra en del saker. Härligt!


Det var strålande sol och vindstilla idag så jag tog mig en liten promenad också och jag klarade det utan att få värk. Nu var jag bara ute i tjugo minuter men det är mycket för mig.


Ikväll har jag orkat greja och fixa med lite saker här hemma.


Jag hoppas på att det kommer fler sådan bra dagar!


Önskar er alla en fin vecka!!

Av Sofia - 1 mars 2009 01:08

Nu är sportlovet snart slut. Usch vad tråkigt. Jag vill inte, vill inte alls att det skall bli måndag igen. Vill inte upp tidigt på morgnarna, tvinga iväg dottern till skolan och sen alla andra måsten som skall fixas under dagarna. Vill inte!!


Jag vill att lovet får fortsätta ett par veckor till i alla fall. Det är så skönt när dottern har lov! Så underbart att kunna ta dagen som den kommer och kunna planera den som vi själva vill. Men, men...

Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards