Alla inlägg under februari 2009

Av Sofia - 12 februari 2009 00:50

Idag var dottern och red på den nya ridskolan för första gången. Vilken skillnad det var. Det var så lungt och skönt där, inget stressande, ingen sur ridlärare, inga kaxiga stall "kamrater". Alla var snälla och hjälpte till att visa var saker och ting fanns nu när det var första gången.


Hon har redan fått en kompis där och de bytte mailadress. Andra stället har hon ridit på i åtta år och har inte fått någon kompis alls. Där var det sura och stressade ridlärare, trötta hästar och rörigt i stallet. Ja, som sagt det är sådan skillnad. Jag är så glad att vi hittade detta stället, dottern hade funderat på att sluta rida fastän hon gillar det. Idag efter ridlektionen var hon så glad och uppåt, hon hade fått lärt sig nya saker redan. Det hände ingenting på gamla stället, de fortsatte utan att utvecklas i flera, flera år. Fick rida samma gamla vanliga saker hela tiden. Nu kanske ni tänker att det kan vara så på nya stället med, att det ju var första lektionen och hon då fick lära sig något som hon inte kunde innan, men jag pratade med andra föräldrar och de sa att de hela tiden utvecklades frammåt och får göra nya saker när de är mogna för det. Så härligt! Både jag och dotter är superglada!!


Idag kom jag inte isäng innan midnatt som ju är mitt mål. Har så ont i ryggen så jag kan inte somna, har försökt men det går inte. Är så trött och less på denna värk som jag ständigt har någonstans i kroppen. Tänk vad underbart det skulle vara om jag fick bli frisk, eller bara lite, lite bättre, det skulle göra mig så glad.


Idag fick jag två nya ljudböcker. Den ena är Sjöjungfrun av Camilla Läckberg och den andra är Snömannen av Jo Nesbö (egentligen stavas hans namn med ett o med snedstreck över, men jag vet inte hur jag får fram det på tangentbordet så jag valde att skiva ö istället) Längtar efter att få lyssna på dem, men först skall jag lyssna klart på Den sista vintern av Åke Edwardson. Jag kan varmt rekomendera Åke Edwardsons böcker som handlar om kommissarie Winter. Jag har tyvärr inte läst alla men de jag har läst har varit superbra. Jag skall skaffa mig alla så småningom och läsa dem också. Har tänkt att jag skall läsa dem från första boken till sista i ordning och då även läsa om de som jag redan har läst.


Det är så bra med ljudböcker, började med det för cirka ett år sedan. När jag inte kan sova så lyssnar jag på ljudbok. Om jag skulle läsa vanlig bok så skulle jag ju störa min man med att ha lampan tänd. Ibland är jag så trött också så jag skulle nog inte kunna läsa, men lyssna fungerar ju ändå. Det är också bra när jag har värk på dagtid och behöver vila. Ibland gör det så ont så jag inte kan koncentrera mig på att läsa en text, men att lyssna går bra. Fast jag gillar att läsa vanliga böcker också, det har ju sin tjusning det med. Att få hålla en ny bok i handen, känna tyngden på boken, bläddra lite i den och sen kasta sig in i äventyret, det är härligt det...


Av Sofia - 11 februari 2009 15:00

Här kom det några snöflingor på förmiddagen, men det var inte mycket att tala om. Inte så jag vill kalla det för att det snöade ens.

Förra gången fick vi inte heller någon snö här och bara några mil längre bort fick de masor. Jag gillar snö och vill ha snö, men det törs man knappt prata högt om. Till och med min man och dotter har svikit mig i detta med snön.

De har också gillat snö förut. Mannen var den som svek mig först, nu i år så har dottern valt samma väg som honom. Hon gnäller på snön och vill att den skall försvinna, så nu kan jag inte prata om den härliga snön i min egen familj ens. *snyft*

Undrar varför man inte får gilla snö egentligen. Varför är det fult i vårat land att tycka om vinter och snö? Alla pratar om den underbara varma sommaren och man får inte tycka om någon annan årstid, möjligtvis våren då.

Jag gillar alla årstider och tycker om dem när det är dags för just den årstiden. På sommaren gillar jag naturligtvis sommaren, dock vill jag inte ha alltför varmt. På sommaren vill jag inte ha vinter, det är inte så att jag bara gillar vinter alltså. Var årstid har sin tjusning.

Nu kan jag inte ens prata med min egen familj om hur mysigt jag tycker det är när det kommer snö. Får bara höra deras gnällande och suckande om att vintern borde vara över.

Hallå!? Det är februari, då är det vinter, då skall det vara snö. Varför skall det vara så svårt att förstå det…

Av Sofia - 10 februari 2009 00:38

Imorgon är en ny dag, en dag fylld med nya möjligheter. Dagen idag vill jag helst bara glömma, den har vartit fylld av värk, precis som dagen innan. Nu hoppas jag och ber om att det får bli en bättre dag imorgon. Orkar inte tänka så mycket på denna dagen som har varit utan jag försöker fokusera på morgondagen. Den är tom och fylld av möjligheter att fylla den med.


Måste in till stan imorgon. Skall köpa ett tyg som jag skall skicka till mamma, hon skall fixa en väst åt dottern. Vi skall dit i helgen så det är ju bra om mamma får tyget så fort som möjligt. I helgen kan hon sen prova västen på dottern och sy klart den.


Längtar till helgen, det är så skönt att komma bort några dagar. Mår bra av att komma hemmifrån då och då. Är ju så mycket hemma här ändå. Min man stannar hemma denna gången, han får passa katten och marsvinen. Det blir alltså bara dottern och jag som åker. Det är också skönt emellanåt att bara få åka iväg själva vi två, dottern och jag.


Jag är en sådan person som gillar att vara ensam, lika mycket som jag gillar att vara  med folk. Ibland behöver man det ena, ibland behöver man det andra. Det behöver ju inte utesluta varandra, det beror på vilket humör jag är på och på hur jag mår för övrigt.

Dagar som idag -med mycket värk- känner man inte precis för att umgås med folk och vara trevlig, det orkar jag inte då. Andra dagar är det roligt att komma ut och träffa lite folk.


Imorgon hoppas jag på en sådan dag, en dag då jag orkar träffa andra människor...

Av Sofia - 9 februari 2009 06:12

Sovit som en stock i natt, när jag väl somnade, det tog ett tag så jag har bara sovit i tre timmar. Men det är ändå skönt att få sova ordentligt de timmar som jag sover. Att ligga halvsovandes som jag brukar är ingen höjdare, blir piggare av att sova djupt ett par timmar än att ligga flera timmar och halvsova. Det känns mer som man är vaken då man halvsover tycker jag.


När jag nu hade en natt med djupare sömn så har katten passat på att gå över till min sida av sängen, jag har inte märkt det. Är så att jag är allergisk mot katt, inte så där farligt mycket men jag får klåda i ögonen och det kliar i näsan. Jag brukar undvika att klappa katten, gör jag det så måste jag genast tvätta händerna. Är jag någongång tvungen att lyfta upp honom så måste jag byta tröja.


Nu är det så att han bara har tillåtelse att sova i den delen av sängen som tillhör min man, och det vet han. Han brukar låta bli min sida av sängen, han går bara över där ibland för att ta sig till andra delen av sängen. Men han gör sina tester då och då för att se om jag har gett med mig om att han får vara där. Han passar då alltså på när jag sover så djupt så jag inte vaknar när han lägger sig vid mina fötter, den busen ;-)


Men han vet så väl var han får vara, han är aldrig uppe i möbler förutom i min mans del av sängen och i dotterns säng. Det brukar heta att man inte kan fostra en katt, men det går faktiskt. Redan från början när han gick upp i en möbel så lyfte vi ner honom direkt och tillslut så har han alltså lärt sig det. Han gillar att ligga i knät på dottern eller min man när de ser på tv. Han har fått tillåtelsen att vara i deras knä när de sitter i fåtöljen. Om vi har gäster och någon sitter där då vill han upp i knät då också, det är alltså platsen där man får vara i knät på folk. Han är inte så dum den katten... det är väl ingen katt förresten ;-)

Av Sofia - 9 februari 2009 01:39

Dagen idag har jag mest tillbringat i sängen. Det är min vanliga värk som håller på och gnager och sliter i mig, men idag var det mer än vanligt.

Det har börjat blåsa ganska mycket här nu, kanske är det blåsten som jag har känt i min kropp. Jodå, man kan känna av vädret i kroppen, det är vi nog många som kan vittna om. Jag brukar må väldigt dåligt då det blir blåsigt. Det känns som om hela kroppen är i uppror och stormar då också.


Nu hoppas jag på att få må bra  imorgon så jag får någonting gjort här hemma. Borde sova nu också så jag kommer upp halvsex imorgon. Jag har nämnt tidigare att mitt första mål är att komma isäng innan midnatt, det målet har jag inte hållit idag som ni alla kan se. Får skärpa mig, men det är svårt när man är en nattuggla...

Av Sofia - 8 februari 2009 00:16

Idag har jag mått rättså bra i min värk, underbart!

Dottern och jag åkte in till stan och handlade lite kläder åt henne. Det behövs alltid nya kläder till tonårsbarn ;-)


Har tagit det lugnt resten av dagen,  legat och vilat och lyssnat på ljudbok och tittat på tv nu senare delen av kvällen. Har en hel del inspelade program på dvd:n som jag måste se. Har snart spelat in den full så skall jag spela in nytt finns det nästan ingen plats kvar. När den köptes tänkte man att det går väl inte att fylla all den tiden, men tro mig, det gör det, har ca tre inspelningstimmar kvar bara. Nu minns jag inte exakt hur mycket man kunde spela in men tror det var uppåt sjuttio timmar, eller var det mer?... Huva, hur kan jag ha så mycket inspelat, det kan väl inte stämma, måste kolla det där med antalet timmar sen.


Jaha, nu är det fler som vill sitta vid datorn, dags att lämna den för kvällen alltså... måste skaffa en router så vi kan vara uppkopplade samtidigt, det blir aldrig av bara... Hm, får ta på mig kragen så jag kan ta tag i den och köpa mig en router ;-)

Av Sofia - 7 februari 2009 00:24

Här har det kommit ett litet snötäcke på marken under gårdagen och förmiddagen idag. Nu är det "spårtider" igen. Härligt!

Gillar att spåra i snön, det har ni som läst min blogg kanske redan förstått ;)


När det är nysnö och snön är så där mjuk och fin då blir det också perfekta spår i snön. Det är så roligt att följa spåren, spelar ingen roll om jag vet vad det är för djur eller ej, lika roligt ändå.

Att se hur t.ex en katt farit fram i snön. Först ett par meter med vanlig lugn gång, sen ser man några trampanden bredvid varandra och ett skutt en bit framför dit katten hoppat. Man kan även se att den ibland har rullat runt i snön och busat.

Eller följa rådjursspåren in i trädgården, se att de gick raka vägen till fågelbordet och där har trampat runt bland fröna på marken och ätit av dem och sedan gått vidare mot häcken och stått där och tuggat på lite kvistar för att sedan gå vidare mot grannens tomt.

Eller se hur de små mössen rusat omkring i snön. Hur spåren dyker upp ibland som från ingenstans alls. Hur de "dansar" omkring i snön, ser i alla fall så ut när de ibland har snott runt på samma ställe. Man kan följa spåren till rabatten och hur de där gått omkring, kanske för att leta frön från de vissna blommorna, eller vad de nu hittar där. Sen följa även dem till "kalasbordet" under fågelbordet och se massor av musspår i snön. Undrar hur många de var?...


Spåren som jag pratat om tidigare som jag inte vet vad de är har jag som sagt inte sett igen, men jag har hört nu att man sett ett lodjur inte så långt härifrån, kanske är det lodjuret som tagit sig en tur över våran tomt också. Återstår att se om jag får svar på den frågan.


Önskar er alla en trevlig helg, och har ni snö där ni bor så ge er ut på spårjakt ni också, jag lovar att det är roligt.

Av Sofia - 5 februari 2009 07:31

Börjar skriva igen så får jag se hur långt jag hinner innan det är dags att köra dottern till stan. Jag är färdig och klar för avfärd nu i alla fall.


Det började precis snöa här, stora tjocka snöflingor dalar mot marken. Det är så mysigt och rogivande. Jag gillar snö. Ja, lika mycket som jag gillar våren och alla blommor som vaknar till liv. Sommaren med det gröna gräset och hösten med alla vackra färger. Tycker var årstid har sin tjusning.


Igår så var vi iväg och tittade på en ny ridskola till dottern. Hon trivs inte på den gamla. Det var de mest välskötta hästar jag någonsin sett, man såg att det gillade lektionerna, de var keliga och hur gulliga som helst. Ridläraren var superbra, vilken skillnad mot förra stället, som natt och dag, dessutom är det billigare. Helt otroligt! Hon skall börja där nu, tror hon kommer få ut mycket mer av sin ridning där.


Nu skall vi åka om fem minuter så jag säger hej då för denna gång...

Önskar en bra dag till er alla!


Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards